Fiecare dintre noi are libertatea de a investi 2% din impozitul pe venitul global pe care i-l percepe statul in activitatea unei asociatii sau fundatii din Romania (ONG). Putem contribui la sustinerea acelor programe cu care ne identificam mai mult, a acelor servicii pe care le consideram vitale pentru comunitate si care nu sunt intotdeauna ori sunt insuficient acoperite de stat.

Orice angajat are posibilitatea de a hotari personal in ce directie sa fie orientata o parte din impozitul sau pe venit. Aceasta masura fiscala reprezinta, intre altele, o forma de implicare a comunitatii in consolidarea resurselor destinate tot comunitatii.

ARAS — Asociatia Romana Anti-SIDA — se numara printre organizatiile non-profit care au militat, incepand din 2002, pentru introducerea acestei reglementari.

Daca doriti sa sprijiniti programele noastre, inscrieti in formularul potrivit urmatoarele date:

  • Denumire entitate non-profit: ARAS | Asociaţia Română Anti-SIDA
  • Cod de identificare fiscală a entităţii non-profit: 5466592
  • Cont bancar (IBAN): RO61 RZBR 0000 0600 0430 1827

Dupa completare, formularele se depun, personal sau prin posta, la Administratia financiara de care apartineti, pana la 25 mai 2015.

PASUL 1:


a) daca ati avut VENITURI DOAR DIN SALARIU descarcati formularul 230, precompletat cu datele Asociatiei Romane Anti-SIDA de  aici .

sau

b) daca ati avut si ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI alegeti formularul 200, precompletat cu datele Asociatie Romane Anti-SIDA. Descarcati formularul in format PDF de aici.

PASUL 2:


Completati cu datele personale DOAR UNUL DIN CELE DOUA FORMULARE DE MAI SUS, in functie de situatia in care va aflati.

ATENTIE: Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, dintre care unul ramane la dvs. cu numarul de inregistrare primit la depunere de la administratia finantelor publice .

a) pentru VENITURI DIN SALARIU: completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate (se completeaza doar daca este cazul). Anexa informativa cu instructiunile detaliate pentru completarea formularului 230 o puteti gasiti AICI.

sau

b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI: trebuie completat formularul 200, citind cu atentie instructiunile de mai jos, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut. Anexa informativa cu instructiunile detaliate de completare a formularului 200 o gasiti AICI. iar un scurt ghid privind completarea formularului 200, puteti gasi AICI.

!!! Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: “…Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat …

PASUL 3: Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare).

Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti aici: ADRESE – CLICK AICI.

 

forex club отзывы