LIVE(RO)2-EST

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore. T. Popa” din Iași, împreună cu Asociația Română Anti-Sida (ARAS) și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași s-au unit într-un parteneriat pentru proiectul LIVE(RO)2- EST care are ca obiectiv general furnizarea de servicii medicale de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare către tratament al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatitice B/D și C din regiunile de dezvoltare Nord-Est și Sud-Est.

În cadrul proiectului participanții vor beneficia de servicii medicale de prevenire și depistare precoce (screening) pentru boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatitice B/ D și C.

Beneficiarii sunt persoane care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: au vârsta peste 18 ani; au domiciliul/ reședința în unul dintre județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea sau Vrancea; nu fac parte din categoria persoane gravide şi/ sau persoane lipsite de libertate. Minim 70% dintre persoanele care vor beneficia de servicii medicale vor fi persoane vulnerabile.

Serviciile medicale de prevenire și depistare precoce (screening) pentru boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatitice B/ D și C se vor fi realizate de  Cabinete de medicină de familie ce urmează a fi afiliate în cadrul proiectului.

Proiectul este cofinanțat prin Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Prioritatea de investiții 9.iv: Creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, Apel de proiecte: POCU/ 755/4/9 și se desfășoară în perioada 11 august 2020 – 29 decembrie 2023.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


17 + eighteen =